Meldkamer en alarmopvolging

Meldkamer

Met een aansluiting op onze 24-uur bemande meldkamer, bent u altijd verzekerd van adequate opvolging van uw alarmmelding.

In deze tijd van lage sociale controle en een overbezet politiekorps heeft een op zichzelf staand alarmsysteem onvoldoende toegevoegde waarde. Binnen het totale beveiligingsconcept van Blicon vindt u onze eigen meldkamer, zodat u altijd verzekerd bent van adequate opvolging van uw alarm.

Onze meldkamer

Bij de meldkamer komen alle signalen binnen die een inbraak- of brandinstallatie verzendt. Dit betekent dat alle in- en uitschakelingen worden geregistreerd. Ook wordt er eens per 24 uur of continu gecontroleerd of de verbinding tussen uw systeem en de meldkamer nog functioneert.

24/7 bereikbaar via (+31)161-458882

Direct actie

Wanneer een alarmmelding binnenkomt op de meldkamer, bent u ervan verzekerd dat er direct actie wordt ondernomen. Of het nu gaat om inbraak, brand of andere meldingen, onze centralisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bezig met uw veiligheid.

Bij binnenkomst van een melding wordt direct actie ondernomen volgens een samen met u vastgesteld protocol. Onze deskundige centralisten begeleiden u of roepen een bewakingsdienst op en schakelen indien nodig andere hulpdiensten in.

Uw voordelen van meldkameraansluiting:

  • U krijgt een alarmmelding niet via een voice respons systeem binnen, maar onze centralist handelt de melding persoonlijk af. Zo kunnen we iedere situatie afzonderlijk beoordelen, u persoonlijk begeleiden en de nodige actie ondernemen.
  • Er wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week op uw bezittingen gelet.
  • Wij bieden extra diensten aan, zoals spertijden en maandrapportages.
  • Het serviceplatform en de meldkamer bevinden zich in hetzelfde gebouw, waardoor de centralist u kan ondersteunen bij technische problemen.
  • Een alarmsysteem dat niet is verbonden aan een meldkamer heeft minder zin, omdat er geen reactie komt op een alarmmelding.

Opvolgen van alarmmeldingen

Met Blicon als bewakingspartner hoeft u nooit meer de deur uit voor een melding van uw alarmsysteem, hoeft u zich geen zorgen meer te maken wie de sleutels van uw pand heeft en hoeft u geen beroep meer te doen op anderen. Zodra u uw pand afsluit, nemen wij alle zorgen uit handen in het kader van alarmopvolging.

Wat is alarmopvolging?

Zodra de alarmservicecentrale een alarmmelding ontvangt, voor inbraak, brand of sabotage, snelt de dichtstbijzijnde surveillant naar uw pand. Hij maakt een inschatting van de situatie, schakelt indien nodig politie en/of brandweer in.

Wanneer de situatie onder controle is, brengt de surveillant uitgebreid rapport uit aan u en de betrokken instanties en draagt zorg voor eventuele noodreparaties. Pas wanneer alles geregeld is en de veiligheid van uw pand gegarandeerd kan worden, vertrekt onze surveillant.

Uw voordelen van alarmopvolging door Blicon:

  • U hoeft niet meer voor iedere melding zelf naar uw pand.
  • U of een van uw medewerkers hoeft bij een alarmmelding geen risico te lopen.
  • Indien er technische problemen zijn, bellen wij rechtstreeks een monteur.
  • Wij zorgen voor verificatie van het alarm.
  • U ontvangt een rapport van de alarmopvolging.