Camerabeveiliging

Camerabeveiliging

Wij kunnen de complete camerabeveiliging realiseren voor uw woning of bedrijfspand.

Een bewakingssysteem dat tegenwoordig niet meer weg te denken is, is een camerasysteem ofwel CCTV-systeem. Camera’s geven zicht op alle ruimten, ook op plaatsen waar niet doorlopend iemand aanwezig is. Verder is cameraobservatie op vele manieren te combineren met inbraakbeveiliging en toegangscontrole; precies wat we bedoelen met total security management.

Registratie beelden

U kunt zelf beelden oproepen, bijvoorbeeld met uw smartphone, tablet of PC. Zo heeft u altijd zicht op wat er om u heen gebeurt. Hiernaast kunnen de camera’s direct aangesloten worden op onze eigen meldkamer (video-verificatie) waardoor we 24 uur per dag beelden kunnen oproepen en actie kunnen ondernemen op momenten dat het nodig is.

Camerabeveiliging voor uw woonhuis

Het is een prettig gevoel om te kunnen “zien” wat er rondom uw woning gebeurt. Denkt u ook aan het voorbeeld dat er ‘s avonds laat iemand aanbelt. Doet u open als u niet weet wie er aan de deur staat? Camera’s kunnen de extra ogen zijn voor plekken rondom uw woning en op uw terrein. 

Camerabeveiliging voor uw winkel

De preventieve werking van camerabewaking vermindert het percentage diefstallen aanzienlijk. Bij een daadwerkelijke diefstal is het mogelijk om de plegers op te sporen en te vervolgen. Dit geeft een veilig gevoel voor u, uw personeel en uw klanten.

Camerabeveiliging voor uw bedrijf

Wat gebeurt er op uw bedrijf als u even niet kijkt? Door cameraobservatie kunt u alles zien wat er zich afspeelt.

Verder kunnen camera’s de bewakingsrondes en de portiersfunctie overnemen. Met cameraobservatie kan er vanuit de meldkamer bijvoorbeeld een hek worden geopend, voertuigen worden begeleid en toezicht worden gehouden op aflevering van goederen.

Videoverificatie

Vanuit onze meldkamer zijn wij in staat de beelden van uw camerasysteem te bekijken. Zo kunnen wij voor u een alarmmelding verifiëren, maar kunnen wij ook controlerondes maken met uw camera’s.

Controlerondes

U kunt opdracht geven om een aantal keer per avond of nacht een controleronde door de meldkamer te laten verrichten, door middel van uw camerasysteem.

Bij bijzonderheden wordt er gerapporteerd en indien noodzakelijk worden de betreffende hulpdiensten ingeschakeld.

Dienstverlening op maat

Wij brengen graag uw wensen en behoeften in kaart, zodat wij voor u een voorstel op maat kunnen maken. Onze centralisten op de meldkamer zijn 24/7 beschikbaar en staan graag voor u klaar.

Alarmverificatie

Op het moment dat uw alarmsysteem een alarm heeft gegenereerd, gaat de meldkamer uw camerabeelden live bekijken om te beoordelen wat er aan de hand is. Vanaf dat moment is de centralist bevoegd de politie in te schakelen, welke aan de melding een hoge prioriteit geeft.

Liveview

Live view is een initiatief van de politie en het ministerie van Veiligheid & Justitie en is ontwikkeld om de pakkans van een overvaller of een inbreker te vergroten. Deze gratis dienstverlening maakt het mogelijk dat de politie rechtstreeks (via een alarmcentrale) meekijkt met de camerabeelden van een winkelier, bedrijfspand of horecaondernemer wanneer een inbraak of een overval plaatsvindt. Daarnaast neemt de kans op een nodeloos alarm sterk af.

Wat biedt Blicon u?

  • Wij adviseren u over geschikte camerasystemen en de aansluitvoorwaarden van Live View.
  • Indien noodzakelijk leveren wij camerasystemen volledig op maat.
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week controle en snelle doorschakeling naar de politie.
  • Ervaren en goed opgeleide centralisten.
  • Een persoonlijke afhandeling van uw alarmmelding.

Meer weten?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van Live View. Neem voor meer informatie of het aanvragen van een offerte contact met ons op.

Bekijk voor meer informatie ook de video over Live View of het document ‘Slim bekeken’ van het ministerie van Veiligheid & Justitie

Hoe werkt Live View?

  • Bij een inbraak of overval wordt via een alarmsensor danwel paniekknop het alarm geactiveerd. De camerabeelden worden (via een internetverbinding) door de alarmcentrale van Blicon opgevraagd.
  • De centralist van de alarmcentrale bekijkt de situatie op de beelden en schakelt bij overval of inbraak de live camerabeelden direct door naar de gemeenschappelijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance.
  • Deze live beelden stellen de politie en de andere hulpdiensten in staat om sneller en gerichter in actie te komen tegen de overvallers of inbrekers. De heterdaadkracht van de politie wordt enorm verbeterd en de hulpverlening van eventuele slachtoffers kan sneller op gang komen.