Cursus Beheerder brandmeldinstallatie

In twee dagen gediplomeerd beheerder

Beschikt uw bedrijf over een brandmeldinstallatie (of ontruimingsinstallatie), dan bent u verplicht conform de NEN2654-1 norm om deze maandelijks te controleren en die controles nauwgezet bij te houden. U kunt ervoor kiezen om deze verantwoordelijke taak uit te besteden, zodat u er geen omkijken naar heeft. Dat doet Bewacon Security graag voor u. Houdt u het beheer liever in eigen huis, dan staan wij u eveneens vakkundig bij. Met onze opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie heeft u in twee dagen de professionele beheerder die u nodig hebt.

Klaar voor de verantwoordelijkheid

De opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie is bestemd voor degene die binnen uw bedrijf het beheer heeft over deze installatie. Deze medewerker hoeft niet over een technische achtergrond te beschikken, maar is wel verantwoordelijk voor bediening, preventief onderhoud, maandelijkse controles en bijhorende rapportages. Daarnaast is hij eerste aanspreekpunt van het branddetectiebedrijf en de brandweer en inspecteur van verzekeraars, mocht dat nodig zijn. Een veelomvattend en veeleisend takenpakket dat uw medewerker na afloop van de opleiding tot in de puntjes beheerst.

Praktisch en inhoudelijk

Op een zodanige manier dat het direct toepasbaar is, komen tijdens de tweedaagse cursus de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voorschriften, normen en eisen;
  • Werking van hand- en automatische brandmelders;
  • Brandmeldinstallatie met sturingen en signaleringen;
  • Bediening van brandmeldpanelen, brandweerpanelen en nevenpanelen;
  • Testen van installatie;
  • Preventief onderhoud;
  • Documentenbeheer.

De cursus van Blicon wordt verzorgd door gediplomeerde en gecertificeerde brandweermannen met ruime ervaring op het gebied van brandmeldinstallaties, brandveiligheid en training. Een gedegen en enthousiast team dat een geslaagde opleiding garandeert.

Officieel erkend gediplomeerd

De cursus beslaat twee dagen en wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Legt de cursist dit officieel erkende examen positief af, ontvangt hij het diploma Beheerder Brandmeldinstallatie van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en heeft u dus uw gediplomeerd beheerder in huis.

Data

De cursus zal plaatsvinden op 4 en 11 september 2013. Beide cursusdagen lopen van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Aanmelden?

Vul dan het aanmeldingsformulier in en mail het naar femke@bewacon.nl

 

Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Vul het contactformulier in en we komen bij u langs.